Seuraan menestystä Pohjoismaisessa kuvaesityskilpailussa

Kuopion Kameraseuran Wille Markkanen on voittanut valokuvaesitysten Pohjoismaisen mestaruuden ja samassa kisassa seuran Petri Damstén voitti Norjan liiton myöntämän kultamitalin.

Kuvaesitysten mestaruuskilpailu järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa ja se toi kilpailuun oman lisämausteensa.

“Oli todella vaikea miettiä etukäteen, millainen kuvaesityksen tulisi olla, kun ei ollut mitään aiempaa mallia vastaavasta. Päädyinkin vain kertomaan tarinan tutusta aiheesta, eli Puijon tornista vuosien aikana kertyneillä kuvilla. Kuvaesityksen nimi ‘Life of Puijo Tower’ onkin hyvin kuvaava, eli kyse on enemmästä kuin yhdestä hetkestä”, kertoo Wille Markkanen.

Kuvaesitysten rakentaminen ei ole hätäistä touhua, eli esitysten tarvitsemien kuvien tekeminen saattaa kestää jopa vuosia.

“Olen kuvannut Puijoa useita vuosia ja sen myötä on tullut taltioitua useita erilaisia hetkiä. En kuitenkaan olisi arvannut, että yli neljän vuoden työ saattaisi tiivistyä kuvaesitykseksi, jolla osallistun kilpailuun. Ehkä parempi siten, niin on ollut rauha kuvata kulloistakin ilmiötä tai hetkeä rauhassa”, pohtii Markkanen kuvaesityksen syntyprosessia.

Linkki Markkasen kuvaesitykseen: https://youtu.be/Gc5mvBGRum8 

Myös Petri Damsténin voittoisa teos on pitkän työn tulos.

“Kuvasarja Dystopia valmistui jo jonkin aikaa sitten, mutta päätin vielä tehdä siitä videoesityksen, kun Pohjoismaiselta valokuvaliitolta ilmestyi tällainen kuvakilpailu. Nämä sarjan kuvat ovat edelleen itselleni mieluisia ja maailman tilanteen huomioon ottaen ajankohtaisiakin. Siten ne olikin mukava pukea vielä videoesityksen muotoonkin”, kertoo Petri Damstén.

Linkki Damsténin kuvaesitykseen: https://youtu.be/Bo4QdkRG8NI 

Tietoa kilpailusta: https://www2.sksl.fi/kuvaesitysten-pohjoismainen-mestaruuskilpailu/